Werkervaring:
Na mijn leraren opleiding TeHaTex, ben ik in de zorg gaan werken als begeleider met mensen met een verstandelijke beperking. Eerst als flexkracht, maar snel als vaste kracht op verschillende groepen. In totaal heb ik daar 8 jaar gewerkt, de laatste 7 jaar met bewoners van hoog niveau. Net voor ik naar Australië verhuisde, heb ik nog een half jaar bij het RIBW gewerkt als groepsleidster voor mensen met psychiatrische aandoeningen.

Vanwege de baan van mijn man verhuisden wij eind 2009 naar Sydney, Australië. Waar we 5 heerlijke jaren hebben gehad. Daar heb ik gewerkt voor de BSP (Bicultural Support Program) een organisatie die werknemers in dienst heeft van verschillende nationaliteiten. Zij bieden buitenlandse kinderen ondersteuning in taal en cultuur. Sommige kinderen vinden het moeilijk een plekje te vinden in de klas; een ander land, een taal die je niet begrijpt andere gewoontes. Ik was er om Nederlandse kinderen te ondersteunen; hen te laten wennen aan de Engelse taal en Australische cultuur. Samen met het kind leerden wij de klas wat van Nederland; liedjes zingen (hoofd, schouders, knie en teen was een goede, omdat deze in zowat alle talen bestaat!) poffertjes bakken en natuurlijk voorlezen uit Jip en Janneke in het Nederlands en Engels. Vanuit deze organisatie volgde ik een opleiding om te werken met (jonge) kinderen, Certificate III in Early Childhood Education.

 

Dankzij dit werk kwam ik bij verschillende centra, zo ook bij Pinjarra Pymble. Hier klikte het zó goed, dat ik vrij snel als inval mocht komen werken. Later kwamen hier enkele uren bij voor kinderen die extra begeleiding aandacht nodig hadden (special needs). Ik heb hier 4 jaar mogen werken, de laatste 2 jaar draaide ik samen met een collega een van de groepen. 

Pinjarra Pymble heeft 2 groepen met maximaal 20 kinderen in de leeftijd van 3 tot 5 (kinderen in Australië gaan pas naar school op hun 6e). Waar je werkt met zijn tweeën op een groep. Pinjarra heeft ook nog een ander dependance, nl Pinjarra Gordon (Pymble en Gordon zijn de namen van de dorpen die tegen elkaar liggen) Ook hier heb ik in het begin gewerkt, stage gelopen en af en toe ingevallen. Hier hebben ze kinderen van 6 weken tot 3 jaar. 

 

Eenmaal terug in Nederland was het moeilijk een baan te vinden in deze sector en kwam ik te werken als docente Engels aan een VMBO. Het ging me redelijk goed af, maar legde de lat te hoog, waardoor ik werken met kleine kinderen nóg meer miste!

Vandaar dat ik besloot gastouder te worden en Pinjarra Kinderopvang opstartte!

 

Hobby’s:

Ik ben een echt mensen-mens; gezellig met vrienden en/of familie. Maar rustig op de bank met mijn man Jules een filmpje kijken, aflevering van een serie of een boek lezen met poes op schoot is ook fijn. Ga graag naar musea, de bios, een restaurant of bezoek een concert of festival. Sinds kort ben ik weer wat meer creatief bezig, oa met naaldvilten en pegdolls beschilderen.